Beccaria Instituut

Werkt u bij of voor een gemeente of omgevingsdienst? Dan is deze pagina interessant voor u! Onderstaande opleidingen en trainingen van het Beccaria Instituut zijn speciaal voor u geselecteerd. Wilt u meer informatie, dan kunt u eenvoudig doorklikken. Of neem contact met ons op! Onze contactgegevens vindt u onderaan. Wij informeren u graag.

CPTED niveau 1

Effectief aan de slag met sociale veiligheid, duurzaamheid en leefbaarheid? Het (bewezen!) concept van CPTED helpt u hierbij. De essentie: menselijk gedrag wordt positief gestuurd door het op de juiste wijze ontwerpen, inrichten en beheren van de publieke ruimte. CPTED is 'sociaal veilig ontwerpen en beheren'!

meer informatie »
Informatiegestuurde handhaving

Het werk!: Proactief aanpakken van nalevingsvraagstukken! Informatiesturing zorgt ervoor dat het effect van toezicht en handhaving op het nalevingsgedrag verbetert. Deze opleiding helpt u bij het denken en werken vanuit een informatiegestuurde aanpak.

meer informatie »
Informatiemakelen

Informatiegestuurde handhaving draait om informatie. Als informatiemakelaar zorgt u ervoor dat u de noodzakelijke informatiepositie niet alleen verkrijgt, maar ook borgt, onderhoudt en verder uit kan bouwen. In deze opleiding leert u hoe!

meer informatie »
Informatieanalyse

Informatieanalyse is meer dan alleen maar het rekenkundig verwerken van informatie. Deze opleiding richt zich zowel op het kunnen analyseren van gegevens als op de noodzakelijke communicatie- en adviesvaardigheden van de informatieanalist.

meer informatie »
Sociaal Veilige Stedenbouw

Houdt u zich bezig met de (her)inrichting van woonwijken en wilt u weten wat u (nog meer) kunt doen om de sociale veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen? In dit seminar leert u waar een sociaal veilige wijk - stedenbouwkundig gezien - aan moet voldoen.

meer informatie »
Graffiti management

De workshop Graffiti Management biedt u in één dag de handvaten om het graffitiprobleem effectief én duurzaam te kunnen beheersen. De publieke ruimte kán zonder graffiti. Repressie en preventie gaan hierbij hand in hand!

meer informatie »
Professioneel Asbestmanagement

De training Professioneel Asbestmanagement biedt u in één dag de handvaten om de asbestproblematiek te kunnen beheersen. Het unieke van deze training is dat deze niet gericht is op één doelgroep. We laten u zien hoe de verschillende processen en verantwoordelijkheden met elkaar samenhangen.

meer informatie »
Regisseren op maat

Weet u precies welke rol(len) u als regisseur heeft? Kunt u situaties bespreekbaar maken en schakelen tussen rollen wanneer de situatie daarom vraagt? Bent u rolvast wanneer dat nodig is? Kunt u anticiperen op ontwikkelingen in de samenwerking? Kortom: kunt u invulling geven aan situationeel regisseurschap? Deze opleiding leert u hoe!

meer informatie »